Voor uw en mijn veiligheid neem ik voorzorgsmaatregelen om overdracht van besmettelijke ziektes te voorkomen.

Veel virussen worden overgebracht via de lucht. Het virus kan het lichaam binnendringen via ogen, neus of mond. U komt met het virus in contact doordat u in de ademlucht van een besmet persoon komt, en door directe aanraking. Directe aanraking van ogen, neus of mond met de eigen handen, kan ook een besmettingsbron zijn, als u net iets hebt aangeraakt waar het virus op aanwezig is.

In de zorg, waar afstand houden niet mogelijk is, is de kans op virusoverdracht groter dan inde algemene maatschappij..

Wat u kunt doen

Blijf thuis bij tekenen van een infectie

Klachten die passen bij een actieve infectie zijn koorts, algehele moeheid of spierpijn, rode en/of tranende ogen, luchtwegklachten (bijvoorbeeld kortademigheid, verkoudheid, hoesten, verlies van reuk) en/of diarree
Mocht u één van de genoemde klachten hebben, of daar minder dan 24 uur van af zijn, dan moet u uw afspraak verzetten.
Als huisarts kom ik in direct contact met kwetsbare groepen. Als ik een luchtweginfectie oploop, kan ik een tijd lang geen patiënten zien. Ik zal personen die tekenen van een infectie vertonen, niet behandelen en naar huis sturen. 

 

Kom niet te vroeg, kom alleen

In mijn wachtkamer is het niet mogelijk om voldoende afstand te houden van andere wachtenden. Om te voorkomen dat in en uitgaande patienten elkaar tegenkomen plan ik standaard 15 minuten tussen twee patienten in. U helpt me door niet te vroeg te komen, en op tijd weer te vertrekken. Als ik dreig uit te lopen, moet ik het consult afbreken.

 

Desinfecteer uw handen bij binnenkomst

Uw handen komen met van alles in aanraking en kunnen zo in aanraking komen met het virus. Om te voorkomen dat u via uw handen het virus in mijn praktijk brengt, vraag ik u om uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. Hiervoor staat een dispenser met handalcohol op de tafel in de wachtkamer.
U kunt ook uw handen wassen met water en zeep. Dat kan in de toiletruimte naast de wachtkamer. Een handenwasinstructie staat bij de wastafel.

Wat ik doe

Niet werken bij ziekte

Bij klachten die kunnen passen bij een besmettelijke infectie zal ik mijn spreekuren afzeggen.

Handen wassen tussen twee patienten

Goed handen wassen is met afstand de belangrijkste maatregel die iedereen kan nemen om besmetting te voorkomen.

Tijd tussen in en uitgaande patient

In mijn wachtkamer is het niet mogelijk om voldoende afstand te houden van andere wachtenden. Om te voorkomen dat in en uitgaande patienten elkaar tegenkomen plan ik standaard 15 minuten tussen twee patiënten in. U helpt me door niet te vroeg te komen, en op tijd weer te vertrekken. Als ik dreig uit te lopen, moet ik het consult afbreken.

Extra reiniging van cruciale oppervlaktes

Om besmetting via voorwerpen te voorkomen geef ik extra aandacht aan anti-virale reiniging van oppervlaktes die met de blote huid worden aangeraakt. 

 

Witte jas

Tijdens de behandeling draag ik een witte jas om mijn kleding te beschermen tegen besmetting.

 

Deze site gebruikt cookies om verkeer te analyseren. Als je verder gaat met het bezoeken van deze site, ga je akkoord met het plaatsen van cookies.