Wat u tijdens het eerste consult kunt verwachten

Ons eerste contact begint met het aanleggen van een medisch dossier Behalve uw personalia, vraag ik naar uw medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. Ook wil ik achtergrondinformatie over u hebben, vooral voor zover dat invloed heeft op wat u van uw lichaam vraagt.

anamnese

Ik spreek met u over uw klachten en alles wat daarmee te maken heeft.

lichamelijk onderzoek

Behalve het gebied van de klacht, zal ik vaak ook de omringende lichaamsdelen onderzoeken. Zo krijg ik een beeld van de hele bewegingsketen.

behandelplan

Ik leg u mijn diagnose uit, en geef mijn behandelvoorstel. Als u dat wilt en er voldoende tijd over is, kunnen we tijdens het eerste consult de behandeling starten.

 


 


Duidelijkheid over wat er aan de hand is

Mijn onderzoek begint met het luisteren naar uw verhaal. Daarna onderzoek ik de macro en de intra-articulaire bewegingen in de hele bewegingsketen. Juist bij langdurige en complexe problemen helpt deze combinatie bij het vinden van de juiste diagnose.

anamnese

Hoe de klacht is begonnen, en hoe de klacht zich verder gedraagt, geeft veel aanwijzingen over wat de oorzaak is. De eerste keer verzamel ik ook achtergrond informatie.

macro-bewegingen

Hoe een gewricht van buiten gezien beweegt, hoort bij het standaard onderzoek van elke behandelaar. Zo ook bij In Manu Medici.

intra-articulaire bewegingen

Binnen een gewricht rollen en glijden de botdelen t.o.v. elkaar. Ik kijk ook naar die beweeglijkheid.

bewegingsketen

De (verstoorde) beweeglijkheid van één gewricht heeft invloed op het gewricht ernaast, en die weer op de volgende. Ik onderzoek de hele bewegingsketen.


 


Mobilisaties – Manipulaties – Oefeningen - Medicatie

Veel artsen laten niet operatieve behandelingen over aan andere disciplines. Ik behandel zelf. Hierdoor kan ik snel evalueren of de diagnose juist en de behandeling effectief is.

manipulaties

Een manipulatie is een handgreep om de beweeglijkheid van een gewricht te herstellen. Deze snelle, korte beweging wordt ook "kraken" genoemd, omdat deze vaak een knappend geluid veroorzaakt.

mobilisaties

Mobilisatie is een techniek om de beweeglijkheid van gewrichten, spieren of pezen te verbeteren. Een mobilisatie gebeurt met rustige, herhaalde bewegingen.

overige technieken

Meer algemene behandelmogeljkheden heb ik natuurlijk ook tot mijn beschikking, zoals spierontspanningstechnieken, oefeningen en medicijnen.

 


 

Deze site gebruikt cookies om verkeer te analyseren. Als je verder gaat met het bezoeken van deze site, ga je akkoord met het plaatsen van cookies.