In Manu Medici

praktijk bewegingsapparaat

     

Han Tan is afwezig van
2 juni tot en met 7 juli.

Als het lichaam een beetje heen en weer beweegt, maakt de nek een tegenbeweging waardoor het hoofd toch recht op blijft staan (hoofdbalans). 

Als de nek niet de goede tegenbeweging kan maken doordat een gewrichtje vast zit, ontstaat een gevoel van heen en weer wiebelen. In de hals zitten veel zenuwen die voelen hoe het hoofd staat, dit heet propriocepsis. Als dat "wiebelt" geeft dat een gevoel van duizeligheid

Klachten
-"duizeligheid", zweverig gevoel, gevoel van heen en weer wiebelen, op een boot staan
-nekklachten

Behandeling 
Herstel van de normale beweeglijkheid van de nek herstelt de propriocepsis en de hoofdbalans, en kan zo de duizeligheid opheffen.

Aandachtspunten
Duizeligheid door het evenwichtsorgaan geeft vaak een draaigevoel. Duizeligheid door te lage bloeddruk geeft vaak en gevoel van "licht" in het hoofd zijn, of zwart voor de ogen zien. De nek is een ingewikkeld lichaamsdeel waar zeer belangrijke zenuwen en bloedvaten doorheen lopen. Tegelijk zijn dit kwetsbare weefsels. Ook voor manipulaties in de nek bent u bij In Manu Medici in goed getrainde en ervaren handen.

Medische term
Cervicogene duizeligheid

Deze site gebruikt cookies om verkeer te analyseren. Als je verder gaat met het bezoeken van deze site, ga je akkoord met het plaatsen van cookies.